Den Bosch | Top 5 | Fijne flexwerkplekken in de stad

Terwijl flexwerken onder ‘vaste’ medewerkers nog altijd in de kinderschoenen staat, weten veel freelancers niet beter. In plaats van een dure kantoorplek te huren, werken ze regelmatig op verschillende (gratis) plekken in de stad. Qua eten en drinken kom je niets te kort, je bent onder de mensen en werkt telkens in een andere, inspirerende omgeving. Hoe fijn en verfrissend is dat?

Wanneer thuis de afleiding constant op de loer ligt en je het gevoel hebt dat je de tijd beter had kunnen benutten, kan het helpen om een plek buitenshuis op te zoeken. Een andere omgeving zorgt voor nieuwe inspiratie, maar ook voor een betere concentratie. Zorg ervoor dat fantastische ideeën niet slechts vage plannen blijven. Hop, hop, werk aan de winkel, de harde weg op dus!

Flexwerkplek Coffeelab Den Bosch

Gezellige drukte bij Coffeelab

Top 5 flexwerkplekken

Woon je in Den Bosch of ben je toevallig in de buurt en op zoek naar een fijne plek waar je even rustig kunt werken? In deze top 5 lees je meer over de leukste adressen in Den Bosch (en omgeving)!

Een paar maanden geleden ontstond ‘Freelance dinsdag’; samen met mijn vriendinnetje Yvonne (van Bierliefde!) werk ik wekelijks, ergens in Den Bosch, aan deze blog. Meestal op een dinsdag dus, maar niet altijd. Inmiddels hebben we behoorlijk wat locaties uitgeprobeerd en deel ik graag onze favoriete flexplekjes.

#1. Willem Twee

De meeste Bosschenaren zullen de Willem Twee vooral kennen als het poppodium, maar sinds een tijdje kun je hier ook heel fijn werken. In de spiegelzaal, entreeruimte én ontmoetingsplek, ben je van harte welkom om te werken, te overleggen en te ontmoeten. Claim een plekje aan de lange tafel of kies voor een rustige, aparte plek. Voor slechts €2,50 lease je een hippe Willem Twee mok, waaruit je de hele dag koffie en thee kunt drinken. Hungry? In het aangrenzende Hangop eetcafé kun je wat lekkers bestellen voor een beschaafde prijs. Kortom, de ideale locatie voor de (startende) freelancer, die graag low-budget werkt!

Leuk detail:
De ruimte doet ook dienst als tentoonstellingsruimte. Door de regelmatig wisselende collectie, heb je altijd wat leuks te bekijken. Lekker inspirerend!

Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur
zaterdag en zondag: 11.00 – 17.00 uur

Willem Twee flexwerkplek

De gezellige lease-mokken van de W2!

#2. Coffeelab

Coffeelab opende in haar Bossche deuren in april 2017. Een relatief nieuwe tent dus, met een hippe, groene inrichting. De toplocatie (gevestigd tegenover het station), de ruime openingstijden en fijne lichtinval zijn de grote pluspunten van deze flexwerkplek. Evenals de keuze uit een plek aan een van de grote houten tafels, of de hoge tafels aan het raam.

De heerlijke koffie en gezellige menukaart maken dat je hier met gemak de hele dag kunt zitten. Ben je snel afgeleid? Neem dan oortjes mee! Door de drukte en achtergrondmuziek kan het wat rumoerig zijn.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 07.00 – 21.00 uur
zaterdag en zondag: 08.00 – 21.00 uur

#3. De Gruyter Fabriek

De Gruyter Fabriek was ooit de locatie van grootgrutter De Gruyter. Na het faillissement in de jaren zestig stond het pand jarenlang leeg. Vanaf 2010 is deze voormalige fabriek langzaamaan uitgegroeid tot het creatieve en innovatieve bolwerk van ‘s-Hertogenbosch. Brasserie de Gruyterfabriek wordt ook wel de huiskamer genoemd van de 185 bedrijven die hier gevestigd zijn. Ook wanneer je niet over een kantoorruimte beschikt, ben je hier van harte welkom om hier je laptop open te klappen. De brasserie is groot, dus voldoende hoekjes om jezelf af te zonderen, mocht je dat willen. De bediening is behulpzaam en vriendelijk, wat voor een gastvrije sfeer zorgt. De prijzen zijn heel redelijk; een dagje werken inclusief koffie en lunch kostte €15,00 per persoon. Klein minpunt: de Gruyter Fabriek (achter de Brabanthallen) ligt ongeveer 2 kilometer van Den Bosch centrum, een fiets of auto is dus een must!

Openingstijden

maandag t/m vrijdag: vanaf 09.00 uur – totdat de laatste gast vertrekt.

#4. De Pure Keuken – Fort Isabella, Vught

Oke, officieel is dit natuurlijk geen Den Bosch, maar toch is de Pure Keuken in Vught het vermelden waard.  Gevestigd op Fort Isabella; een monument met een rijk verleden. Een fantastische locatie, maar ook het interieur van de Pure Keuken zelf is fijn. Een grote, open keuken, grappige decoratie en lange tafels achterin, waaraan je ongestoord kunt werken. De lunch is lekker en de taartjes goddelijk.

Je ziet (nog) niet zoveel flexwerkers hier en De Pure Keuken richt zich, naast eten en drinken, ook op workshops, (besloten) evenementen en feestjes. Vooraf even checken dus!

Openingstijden

dinsdag t/m zondag: 10.00 – 18.00 uur
Update: Helaas is de Pure Keuken inmiddels gesloten.

#5. De Verkadefabriek

De Verkadefabriek noemt zichzelf dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch. Met een uitgebreid aanbod aan theater, cabaret, film, dans, muziek en eten en drinken is De Verkadefabriek een begrip binnen én buiten de stad.

In het ruime restaurant kun je kiezen voor een plek aan de lange tafel, in de zachte banken of aan een tafeltje voor twee. Voor ieder wat wils. Een goede plek voor een werkbespreking of meeting, maar helaas is de Wifi niet altijd even sterk, wat werken op je laptop lastig kan maken.

Openingstijden

maandag t/m zondag: 11.00 – 22.00 uur

Heb jij tips of andere hotspots gevonden?

Horecazaken komen en gaan in Den Bosch. Heb jij een andere, gratis, hotspot gevonden of een vaste flexwerkplek die hierboven nog niet vermeld staat? Laat dan hieronder een berichtje achter, want we testen deze nieuwe plekjes graag uit!

4 Comments

  1. Rianne Mooyman september 11, 2017
    • Ingrid van der Heijden september 27, 2017
  2. Anton september 15, 2017
    • Ingrid van der Heijden september 27, 2017

Leave a Reply