Kenia | VERHUISBERICHT | Nieuw avontuur @ Charlie’s Travels!

Getagd worden in een Facebookbericht, toffe vacature lezen, mailtje sturen, Skypen en BAM! M’n leven stond weer eens even op z’n kop. Want ik heb een nieuwe job! Een nieuwe job bij het tofste en avontuurlijkste bedrijf dat bestaat; Charlie’s Travels. Een Nederlandse reisorganisatie, gevestigd in het bruisende centrum van Oost-Afrika; Nairobi. Tijd om m’n spullen te pakken en afscheid te nemen van m’n Hollandse leventje dus. Tijd voor een nieuw avontuur!

Kenia verhuisbericht Charlie's Travels

Top idee!

Oke, toegegeven.. op het moment dat ik hoorde dat ik mocht starten, borrelde er even wat lichte paniek op. M’n leven in Nederland liep lekker; fijn huisje, leuke baan, heel veel lieve mensen om me heen en mooie dingen in het verschiet. Ik was helemaal niet van plan weg te gaan uit Nederland. Ja op vakantie misschien, maar niet voor zo’n lange tijd..

Een dagje vol tranen, geluk, verdriet, goede gesprekken, twijfels en enthousiasme volgde. Maar eigenlijk wist ik direct dat ik geen keus had. Afrika was calling again! Na een paar maanden Zuid Afrika en Tanzania en een roadtrip door Oeganda en Rwanda voelt Afrika inmiddels als m’n tweede thuis. Deze kans kon ik simpelweg niet laten schieten!

Kenia verhuisbericht Charlie's Travels

Africa love! <3

Wat ben ik hier aan het doen?

Charlie’s Travels is een Nederlandse travel startup gevestigd in Afrika en gespecialiseerd in op maat gemaakte off the beaten track  reizen door Oost- en Zuid-Afrika! Anders dan andere reisorganisaties is Charlie’s Travels persoonlijk, lekker informeel, ‘on the ground’ en laten we reizigers het échte Afrika zien.

Dagelijks verkondig ik, samen met mijn collega’s, aan zoveel mogelijk enthousiaste avonturiers dat ze de gaafste, ruigste en mooiste reis ever moeten gaan maken. Afrika is kleurrijk, warm, blij, onvoorspelbaar, lekker ‘pole pole’ (=rustig aan) en zó het ontdekken waard!

Hoe ziet mijn werkweek eruit?

Ik verblijf in een ‘jungle villa’ in de wijk Kitisuru in Nairobi. Vanuit dit optrekje met mooie, groene tuin woon én werk ik. Reistijd per dag: een halve minuut. Ik deel deze villa met een aantal collega’s en de stad met zo’n 4 miljoen anderen.

Kenia verhuisbericht Charlie's Travels

De jungle villa van Charlie’s Travels!

Onder het genot van een vers bakkie koffie en m’n dagelijkse ontbijtje met havermout en wat tropisch fruit (passievrucht, mango, banaantje.. ligt allemaal voor het oprapen hier) klap ik m’n laptop open. Altijd buiten, het liefst met uitzicht op onze groene tuin. Ik vul mijn dagen vooral met het in elkaar draaien van de meest vette reizen. Het leuke is dat elke reis op maat gemaakt wordt. Tijdens een gezellig Skypegesprek leer ik de klant, maar ook hun dromen en wensen kennen. Daarna is het puzzelen, passen en meten totdat de perfecte reis een feit is! Geloof me, er komt best wel wat bij kijken, maar het is zó tof dat ook anderen zo mega-enthousiast worden van je werk.

Ondanks dat ik dus ook gewoon een fulltime kantoorbaan heb, kun je je misschien voorstellen dat het begrip ‘werken’ een andere betekenis krijgt wanneer je op je blote voetjes, met je gezicht in de zon een reis in elkaar aan het zetten bent. Laat staan dat je tussendoor 2 weken lang met een groep van 16 leuke meiden het land mag rondreizen als tourguide!

In de welverdiende weekenden ga ik trouwens ook zelf zoveel mogelijk op ontdekkingstocht. Onder het mom van ‘weten wat je verkoopt’ zie ik elk tripje als een mooie investering in m’n carrière.  Win-win in het kwadraat dus!

Mount Suswa, Kenia Charlie's Travels

Nog meer liefde! Maasai – Mount Suswa

Wie is die Charlie eigenlijk?

In 2014 belandde Charles (zoals ‘ie dus eigenlijk heet) in het kleine Keniaanse stadje Kisumu, aan Lake Victoria, om hier te beginnen aan een stage. In zijn vrije tijd verkende hij de onontdekte plekjes. Het échte Afrika. Door deze ervaringen te delen, met ‘off the beaten track‘ als unique selling point, liet Charles reizigers een ander Afrika zien. En met succes. Charlie’s Travels was geboren!

Inmiddels heeft hij dus een groot team om zich heen verzameld, maar is nog steeds aan het pionieren. Ongebaande paden worden ontdekt, met lokale communities worden nieuwe routes ontwikkelt en in z’n vrije tijd is hij een fanatiek vlogger. Dit filmpje geeft je in 2 minuten een goede indruk!

Hoezo heb ik zelf nog niet geboekt!?

Ik hoor het je denken.. Terechte vraag die je jezelf daar stelt! Ik kan namelijk exact 0 redenen bedenken waarom jij nog niet hier bent.. Zie jij jezelf tijdens een bezoek aan de Maasai een geit slachten, bergen en kraters beklimmen zonder dat je achter anderen aansjokt, op de motor door de woestijn knallen of rondom een National Park tussen de olifanten rijden en de reis afsluiten met een cocktail aan onderstaand strand.. Moet ik nog even doorgaan?

Tot snel! 🙂

Diani beach, Kenia

Diani beach, Kenia

 

2 Comments

  1. Ivonne van Dijk april 22, 2018
  2. kyra mei 1, 2018

Leave a Reply